Nyheter

De spanske elevene fikk lære om norske juletradisjoner mens de var på Sørumsand. De fikk også smake tradisjonell norsk julegrøt med sukker, kanel og smør. De hadde ikke smak noe lignende tidligere, og syntes nok smaken var litt merkelig.

Spanske elever på besøk hos spansk-klassen

Fredag 5. desember hadde spansk-klassen besøk av 20 spanske elever fra Instituto Bachillier Sabuco i Spania. Julegrøt sto på menyen.

Utdanningstorg 2014/15

2. og 3. desember arrangeres Utdanningstorg 2014/15 på Norges Varemesse i Lillestrøm. Arrangør er Veiledningssenteret på Romerike i samarbeid med de videregående skolene i området.

Informasjon om Elevundersøkelsen og Lærerundersøkelsen 2014

I løpet av oktober - november vil skolen gjennomføre elev- og lærerundersøkelsen. Formålet med undersøkelsene er at alle elever og lærere skal få si sin mening om læring og trivsel på skolen.

Vg2 kjemiprosess på bedriftsbeøk

Besøkene gir elevene et godt utgangspunkt for å velge hvor de har lyst til å være i prosjekt til fordypning, før de begynner å søke lærlingeplass.

VIP

VIP-prosjekt for Vg1-elever

Sørumsand vgs deltar også dette skoleåret i VIP - veiledning og informasjons om psykisk helse. Tilbudet retter seg mot elever som går sitt første år på videregående skole.

Ta Vg2 studiespesialisering i Lincoln i Storbritannia

Alle elever som går Vg1 Studiespesialisering på en av de videregående skolene i Akershus kan søke om å ta Vg2 i Lincoln i Storbritannia. Tilbudet er fullfinansiert av Lånekassa.

Jeg ønsker at pappa kan si at han er glad i meg!

Fredrik Asbjørnsen (21) besøkte sosiologi- og elektroklassen og fortalte om sitt liv. Han holdt et foredrag om oppveksten sin med en far med sykdommen frontallapp-demens.

Storfint besøk av språkprofessor

Mandag 8. september var språkprofessor Arne Torp på besøk på Sørumsand vgs. Med 7-milsstøvler ble 3. klassingene tatt med gjennom språkhistorien før dagens språklandsskap var tema.

Den gode Akershusskolen

Akershus fylkeskommune har gitt ut tre hefter og dokumentet "Praksisprinsipper for pedagogisk ledelse og læring" i forbindelse med satsningen på Den gode Akershusskolen: Heftene er Til elevene, til foresatte og til lærerne.

Elektrofag på Sørumsand i Gjør det!

Gjør det!-programmet har som mål å videreutvikle samarbeid innen fag- og yrkesrettet opplæring mellom Tyskland og Norge. Også i år har fire elever fra Vg2 elenergi på Sørumsand vært i Lübeck og jobbet i tyske bedrifter i to uker.