Syriakonflikten - krig mot terror og ekstremisme

Sørumsand videregående skole er FN pluss-skole, og har nylig gjennomført rollespill om Syriakonflikten. Når elevene selv utgjør landene i Sikkerhetsrådet gir det en helt ny forståelse for hvilke utfordringer FN står ovenfor.

Besøk Utdanningstorget i Lillestrøm 23. og 24.11

Du vil få veiledning og informasjon om valg av videregående opplæring og veien videre mot studier eller et yrke, og du kan også prøve ut ulike arbeidsoppgaver.

Her lager Kristian Owren et forsøk som viser hvordan temperaturen øker mer i en beholder med CO2 enn i beholderen med vanlig luft. Lampa er

Spesialister i team løser klimaproblemene

Denne uka har elever i Vg2 studiespesialisering og alle skolens elever på Vg3 ​prosjektuke.  Ett av prosjektene er om klimaproblemene.

Elever

Elev- og Lærerundersøkelsen

Gjennom brukerundersøkelsene Elevundersøkelsen og Lærerundersøkelsen får elever og lærere i skolen si sin mening om læring og trivsel.

Lagde iskrem med flytende nitrogen

Sørumsand deltok fredag 23. september på Researchers' night på Kjeller. Dette er et arrangementet for forskerspirer og for andre som er nysgjerrige på forskning, teknlogi og hva realfagene kan brukes til.

Har du fått skoleplass?

9. juli får du som har søkt videregående skole beskjed om du har fått skoleplass. Dette ser du ved å logge inn på www.vigo.no. Husk at du må svare på tilbud om plass innen 18. juli.

Inntrykk fra første kull Lincoln

Sørumsand videregående har for første gang hatt en klasse Vg2 studiespesialisering i Lincoln i Storbritannia. Her kan du lese litt om inntrykk og opplevelser helt på tampen av skoleåret.

Bruk av datamaskin på eksamen
?	Rettighet: Pexels.com

Sjekkliste for bruk av pc/mac på eksamen

Skal du opp til eksamen i vår? Her er noen viktige punkter du bør være oppmerksom på ved bruk av PC/mac før du møter opp i eksamenslokalet.

Stiller ut i Fet folkebibliotek

7 elever som har spesialisert seg innenfor fotografi stiller ut bilder med tema "Leselyst". Utstillingen er hengt opp i Fet folkebibliotek som holder til i Herredshuset på Fetsund. Åpning var onsdag 4. mai.

Pølser og fotballkamp i solskinnet

Aktivitetskomiteen i elevrådet sto for grilling og saft, og den tradisjonelle fotballkampen mellom elever og lærere ble avviklet. Elevene har pleid å vinne, men i år vant lærerne 5-4.