Den store lærerjakten

Akershus fylkeskommune søker de beste lærerne til videregående skoler og har 200 ledige stillinger fra 1. august 2015. Søknadsfrist til alle stillinger er 7. april 2015.

Kristine Rundtom (1RMB) Skedsmokorset og Mari Hoel (1RMA) Blaker på «10 retter for 40kr»
- Det var interessant å være med på å planlegge opplegget, hvordan vi skulle lage maten og hva vi skulle lage.

Hva synes du om Fremtidskonferansen?

Redaksjonen loddet stemningen på Fremtidskonferansen. Tekst og bilde er ved August H. Berntsen, Fredrick S. Knudsen og Tommy Jakobsen.

Delegasjonen som skal reise til Zimbabwe

Sørumsand-elever i Zimbabwe 6.-14. mars

Leder av Aksjon Siteki Karina Næss besøker Harare i Zimbabwe sammen med Lene T. Christensen og lærer Heidi Gabrielsen for å besøke flere av SOS-barnebyers prosjekter.

Reisebrev fra Lincoln-elevene

Skoleåret 2015/16 får 30 elever muligheten til å ta Vg2 studiespesialisering (ST) i Lincoln i England. Som en liten smakebit på hvordan opplegget fungerer reiste 9 elever reiste til Lincoln College fra 2 - 14. november som et pilotprosjekt for senere årsopphold.

Ungdata-undersøkelsen 2015 i Sørum - Informasjon til elever og foresatte

Elever på Sørumsand videregående deltar i uke 5 og 6 i Ungdata-undersøkelsen 2015. Resultatene fra undersøkelsen danner grunnlaget for ungdomspolitikken og forebyggende arbeid i Sørum.

Spenning og stort engasjement når faglærer Stine kjører i gang ukas kunnskapstest. - En morsom måte å repetere lærestoff på sier elevene.

Spenning, latter og læring

Det norske quiz-spillet Kahoot har 12 millioner brukere over hele verden. Mange av dem er amerikanske skoleelever, men spillet har selvsagt også norske brukere. Ikke minst Vg3-elever fra Sørumsand videregående skole!

250 gjester på Åpen dag

Onsdag 14. januar var det Åpen dag på Sørumsand videregående skole. 250 elever fra ungdomsskoler i nærhet var innom skolen i løpet av dagen.

Bli rakettforsker - vi trenger deg!

Elevene i Teknologi og forskningslære hadde mandag 15. desember besøk av den engasjerte rakettforskeren Kristina Aas. Kristina er tilknyttet Rollemodell som skal inspirere elever til å velge realfag.

De spanske elevene fikk lære om norske juletradisjoner mens de var på Sørumsand. De fikk også smake tradisjonell norsk julegrøt med sukker, kanel og smør. De hadde ikke smak noe lignende tidligere, og syntes nok smaken var litt merkelig.

Spanske elever på besøk hos spansk-klassen

Fredag 5. desember hadde spansk-klassen besøk av 20 spanske elever fra Instituto Bachillier Sabuco i Spania. Julegrøt sto på menyen.

Utdanningstorg 2014/15

2. og 3. desember arrangeres Utdanningstorg 2014/15 på Norges Varemesse i Lillestrøm. Arrangør er Veiledningssenteret på Romerike i samarbeid med de videregående skolene i området.