Intensjonsavtale for en bærekraftig kantine

2.januar 2020 blir det nyåpning av kantina

Akershus Fylkeskommune har vedtatt en målsetning om 25 % økologiske innkjøp i kantinene. Sørumsand videregående skole har derfor signert en intensjonsavtale med Matvalget som skal hjelpe oss for å nå dette målet. Prosjektet ledes av kantineansatte Gun Sletner og Kari Grethe Haugerud, og sammen med Matvalget har de satt en målsetning om en økologisk og bærekraftig kantine med fokus på god og næringsrik mat. Menyen blir utarbeidet i samarbeid med Restaurant- og matfag og skal samsvare med Helsedirektoratets retningslinjer. Kantina har også et mål om å redusere bruken av engangsservise og -emballasje.

Elevene vil få muligheten til å medvirke gjennom for eksempel elevundersøkelser og smaksprøver. Mye vil skje og 2.januar 2020 skal kantina ha nyåpning.

Det vil bli en markering av prosjektstart onsdag 30.oktober. Da kommer Matvalget til skolen for å presentere prosjektet og vil være synlige i kantineområdet.

Visjon for Sørumsand videregående skole sin kantine:

Vår kantine er skolens hjerte, og en del av fellesskapet.

Sammen med restaurant- og matfag vil kantina sørge for god og næringsrik mat,

med bærekraftige og økologiske råvarer til elever og ansatte,

slik at de blir kloke og glade mennesker.

Alle skal føle seg velkommen.

Dere kan lese mer om Matvalget her: https://www.matvalget.no/veiledning/