Lykke til med et skoleår i England

Sørumsand vgs tilbyr Vg2 studiespesialisering i Lincoln i England, og 30. august var siste møtedag før avreise for årets kull

Vi snakket med tre av elevene som snart var klare for avreise til England; Mia Svennebye-Pedersen, Marthe Stenvaag og Hanna Flatmo Nørstegård.

Jentene gleder seg til å bli kjent med en ny kultur, bli gode i engelsk og få en helt annereldes opplevelse neste skoleår. De synes tidspunktet med å reise er utmerket, det andre året på videregående, da er man litt "varm i trøya", samtidig er det fint å avslutte videregående med tredjeåret hjemme i Norge.

Ingen av disse tre elevene gikk på Sørumsand vgs i fjor. Mia gikk på Mailand, mens Marthe og Hanna gikk på Jessheim. Mia ble kjent med Lincoln-muligheten gjennom kusine og fetter som har gått der tidligere, mens Jessheimjentene hadde fått informasjonen fra rådgiver på skolen.

Jentene tror skoleåret i Lincoln kan bli en utfordring fordi man må stå på egne ben, være selvstendig og klare seg uten familie og venner. De tenker også at det blir en trening i å jobbe med studieteknikk fordi det er et annet skolesystem enn de er kjent med. Uansett, -de gleder seg veldig til et spennende og annerledes skoleår!

Sørumsand vgs ønsker Mia, Marthe, Hanna og alle de andre Lincolnelevene lykke til.

Les mer om Lincolntilbudet

lynxfoto.weebly.com