Lykke til med et skoleår i England

Sørumsand vgs tilbyr Vg2 studiespesialisering i Lincoln i England, og 30. august var siste møtedag før avreise for årets kull

Vi snakket med tre av elevene som snart var klare for avreise til England; Mia Svennebye-Pedersen, Marthe Stenvaag og Hanna Flatmo Nørstegård.

Jentene gleder seg til å bli kjent med en ny kultur, bli gode i engelsk og få en helt annereldes opplevelse neste skoleår. De synes tidspunktet med å reise er utmerket, det andre året på videregående, da er man litt "varm i trøya", samtidig er det fint å avslutte videregående med tredjeåret hjemme i Norge.

Ingen av disse tre elevene gikk på Sørumsand vgs i fjor. Mia gikk på Mailand, mens Marthe og Hanna gikk på Jessheim. Mia ble kjent med Lincoln-muligheten gjennom kusine og fetter som har gått der tidligere, mens Jessheimjentene hadde fått informasjonen fra rådgiver på skolen.

Jentene tror skoleåret i Lincoln kan bli en utfordring fordi man må stå på egne ben, være selvstendig og klare seg uten familie og venner. De tenker også at det blir en trening i å jobbe med studieteknikk fordi det er et annet skolesystem enn de er kjent med. Uansett, -de gleder seg veldig til et spennende og annerledes skoleår!

Sørumsand vgs ønsker Mia, Marthe, Hanna og alle de andre Lincolnelevene lykke til.

Les mer om Lincolntilbudet

 

 

 

 

Kontaktpersoner

lynxfoto.weebly.com

Chad Edward Chapman

Lærer

E-post Chad.Edward.Chapman@sorumsand.vgs.no

Anne Haugen Tronvoll

Studieleder Stodieforberedende avdeling

E-post anne.haugen.tronvoll@sorumsand.vgs.no