Restaurant- og matfag

Når du velger utdanningsprogrammet restaurant- og matfag får du en allsidig utdanning som kan brukes over hele verden. Du utdanner deg til et yrker i kreative, spennende og internasjonale miljøer. Du bør like å jobbe med mat og være positiv innstilt til arbeid i et serviceyrke.

Restaurant- og matfag på Sørumsand

Restaurant- og matfag på Sørumsand legger vekt på mye praktisk arbeid innenfor programfagene, og på å koble teoriundervisningen til de praktiske fagene.  Våre lærere kommer fra ulike yrker innenfor restaurant- og matbransjen. Skolen har en stor, moderne og velutstyrt kjøkkenavdeling med egen restaurant. Skolen har også en baker- og konditoravdeling.

I programfag gis det opplæring i grupper på 15 elever, mens det i enkelte fellesfag gis opplæringen i større grupper.

Muligheter etter restaurant- og matfag

Grunnutdanningen er to år i skole, deretter 2 år i lære før du tar fagbrev. Aktuelle fag er blant annet kokk, servitør, baker og konditor. Det er stor etterspørsel etter arbeidskraft innenfor fagfeltet. 

Du kan også velge å søke påbygging til generell studiekompetanse Vg3 dersom du ønsker å utdanne deg videre i høyskolesystemet. 

Se film om muligheter innenfor restaurant- og matfag

Sørumsands tilbud innenfor restaurant- og matfag

Kontaktperson

lynxfoto.weebly.com

Margrethe W Espeland

Studieleder restaurant- og matfag, tilrettelagt opplæring

E-post Margrethe.W.Espeland@sorumsand.vgs.no

Tlf: 63867709 / 909 69 889