Medier og kommunikasjon Vg3 [Hopp til innhold]

Medier og kommunikasjon Vg3

Opptakskrav til høyere utdanning

Med generell studiekompetanse kan du søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter. Men noen studier har spesielle opptakskrav:

• Opptaksprøver: Mange mediefaglige studier krever en praktisk opptaksprøve. Med medier og kommunikasjon får du et godt grunnlag for å gjennomføre slike opptaksprøver.
  • Realfagskrav: Noen studier krever at du har visse realfag. Eksempler på slike studier er ingeniør-, realfags- og medisinske studier. Du finner opptakskravene til høyskole- og universitetsstudier på samordnaopptak.no.På medier og kommunikasjon kan det være vanskelig å få plass på timeplanen til å velge alle de realfagene du trenger. Sjekk med skolen din om de kan tilby deg de realfagene du ønsker å ta.