Lån og stipend

Alle i videregående opplæring kan søke om lån og stipend. Søknad skal skje elektronisk. Dersom du har ungdomsrett, kan du søke om utstyrsstipend fra Lånekassen så snart du takker ja til skoleplass. Stipendet får du uansett hvor mye foreldrene dine tjener.

Slik søker du om stipend fra Lånekassen:

1. Logg inn på Vigo når du har fått opptak, der finner du nettsøknaden til Lånekassen. Eller du kan søke via Lånekassen. Da må du bruke MinID.
  2. Sjekk Dine sider hos Lånekassen etter ca. en uke for å se at søknaden er mottatt og under behandling. Behandlingstid er normalt 4-6 uker.
  3. Når søknaden er behandlet, kommer svaret i posten hjem til deg.
  4. For å få pengene til kontoen din, må du signere på brevet (stipendmeldingen) og sende det til Lånekassen. Er du under 18 år, må også en av foreldrene dine skrive under brevet.

Ikke alle får utstyrsstipend

Elever uten ungdomsrett og lærekandidater har ikke rett til utstyrsstipend, heller ikke lærlinger.

Pass på hvis du har høyt fravær, endrer fag eller avbryter utdanningen

Du må melde fra til Lånekassen med en gang hvis du

• slutter eller tar en pause i utdanningen
  • bytter skole eller studieretning
  • flytter hjem til foreldrene dine

Skolen melder fra til Lånekassen hvis du

• har stort fravær
  • slutter i et fag
  • får fritak fra et fag

Hvis du har for stort fravær, slutter i fag eller får fritak for fag, kan det påvirke hvor mye stipend du får.

Skal du på utveksling?

Da må du sende inn bekreftelse fra skolen din i Norge og fra utvekslingsorganisasjonen. Du finner mer informasjon om utveksling i utlandet på Lånekassen sine nettsider.

Du finner mer informasjon om stipend og lån på lanekassen.no og på Lånekassen sin side på Facebook for deg på videregående skole.

Spørsmål?

Ta kontakt med:

• Lene Næbb Bjarkum i resepsjonen i 1. etasje
  • Katerine Sennerud som har kontor i 2. etasje.