Velkommen til Trude Furuseth, skolens nye helsesøster

Trude Furuseth er skolens nye helsesøster og er til stede hver tirsdag. Trude er også til stede onsdager i partallsuker og fredager i oddetallsuker.

Pølsegrilling i lavvoen ved Solobservatoriet på Harestua

Fysikk 1-gruppa på stjernetur til Solobservatoriet

Første skoledag i det nye året dro Fysikk 1 på stjernetur til Solobervatoriet på Harestua. Der møtte gruppa astrofysiker Vegard Rekaa. Han delte villig sin kunnskap om stjerner, planeter og galakser.

Sørumsand videregående skole utvides med 250 elevplasser

Fylkestinget i Akershus vedtok 19. desember at Sørumsand videregående skole skal bygges om for å gi plass til 250 flere elever. Ombyggingen skal starte i juni 2017 og skal stå ferdig til skolestart høsten 2018.

Du kan fortsatt gi ditt bidrag til Sørumsand for Afrika-aksjonen

Kr 90 000 er foreløpig samlet inn av Sørumsand-elevene. Aksjonsleder Josefine Rødin er fornøyd med resultatet så langt, men vil fortsatt oppfordre alle til å bidra.

Elevrådet arrangerte hyggestund inne, treet ble tent ute

Torsdag 1. desember klokka 9.00 ble juletreet tent, elevrådet serverte pepperkaker og julerød saft, og barn fra Sørumsand barnehage sang julesanger for oss.

Syriakonflikten - krig mot terror og ekstremisme

Sørumsand videregående skole er FN pluss-skole, og har nylig gjennomført rollespill om Syriakonflikten. Når elevene selv utgjør landene i Sikkerhetsrådet gir det en helt ny forståelse for hvilke utfordringer FN står ovenfor.

Besøk Utdanningstorget i Lillestrøm 23. og 24.11

Du vil få veiledning og informasjon om valg av videregående opplæring og veien videre mot studier eller et yrke, og du kan også prøve ut ulike arbeidsoppgaver.

Her lager Kristian Owren et forsøk som viser hvordan temperaturen øker mer i en beholder med CO2 enn i beholderen med vanlig luft. Lampa er

Spesialister i team løser klimaproblemene

Denne uka har elever i Vg2 studiespesialisering og alle skolens elever på Vg3 ​prosjektuke.  Ett av prosjektene er om klimaproblemene.

Elever

Elev- og Lærerundersøkelsen

Gjennom brukerundersøkelsene Elevundersøkelsen og Lærerundersøkelsen får elever og lærere i skolen si sin mening om læring og trivsel.

Lagde iskrem med flytende nitrogen

Sørumsand deltok fredag 23. september på Researchers' night på Kjeller. Dette er et arrangementet for forskerspirer og for andre som er nysgjerrige på forskning, teknlogi og hva realfagene kan brukes til.