Sørumsand for Afrika - jobber for ny innsamlingsrekord

Aksjonskomiteen i Sørumsand for Afrika satser på å få med alle skolens elever for å slå fjorårets resultat i innsamlingsaksjonen fredag 24. november.

Gir barn og unge i Afrika mulighet for utdannelse

Innsamlingsaksjonen Sørumsand for Afrika (SFA) er en innsamlingsaksjon som arrangeres hvert år av elevene ved Sørumsand videregående skole. Aksjonen arrangeres i nært samarbeid med SOS barnebyer. Hensikten er å øke afrikanske barn og unges muligheter til å ta utdannelse. Pengene som samles inn på aksjonsdagen 24. november og ved andre aktiviteter, går til å bygge en helt ny skole i Bindura i Zimbabwe.

Ulike aktiviteter for å samle inn penger

Aksjonskomiteen for SFA har allerede startet sitt arbeid med å samle inn penger. De arrangerer salg av vafler og kaker, har satt i gang konkurranse mellom klassene på å samle inn flest mulig tomflasker som pantes, og vil også arrangere konserter og talentkonkurranser til inntekt for SFA. Alt dette kommer i tillegg til innsamling med bøsser på selve aksjonsdagen 24. november.

Digitale innsamlingsløsninger

Nytt av året er at det også benyttes digitale bøsser der man på enkel måte kan overfør kr. 50 til den digitale innsamlingsbøssa. I tillegg er det mulig å vipse til 07570. Velg da Sørumsand så registreres beløpet til SFA. Om du skulle glemme denne detaljen - beløpet går likevel til bygging av SOS barnebyers skole i Bindura i Zimbabwe.

Aksjonskomiteen i SFA

Sørumsand for Afrika ledes av Alexander Ravnanger. Med seg i komiteen har han nestleder Daria Beyer, Ivar Andre Tandberg, Lina Harfallet Fugli, Stig Fjelltun, Juliane Marie Aas og Penelope Gaardeng.

Alle skal med, stort utbytte for den enkelte

Aksjonskomiteen jobber på spreng med å gjøre alt klart til aksjonsdagen 24. november. Deres mål er i første omgang å slå fjorårets innsamlingsbeløp som var kr. 144.000. I og med at komiteen planlegger en rekke aktiviteter også etter aksjonsdagen, er neste mål å samle inn kr. 200.000 før aksjonen er avsluttet.

SFA-komiteen fremhever at skolens elever får mye igjen for å delta i aksjonen. De får kunnskap om humanitært arbeid og erfaring med veldedighetsaksjoner, samt stolthet over å kunne hjelpe fattige barn med skolegang slik at de kan få et godt liv.

Aksjonsgruppa oppfordrer absolutt alle elever ved Sørumsand videregående skole til å delta med å jobbe en dag, gå med bøsser eller gjøre andre aktiviteter som gir inntekter til aksjonen. Samtidig oppfordrer de ansatte ved skolen, folk i nærmiljøet, slekt, venner og bekjente til å gi til aksjon Sørumsand for Afrika.

Les mer om SOS barnebyer arbeid i Bindura i Zimbabwe

Følg SFA på facebook