Fremtidskonferansen 2017 ble en suksess!

Svgs-treats, fredagsfaddere og midttime-aktiviteter. Dette er bare noen  av ideene som ble utviklet under innovasjonscampen på Fremtidskonferansen 2017 på Sørumsand vgs 28. mars.

Åpning i Bingsfosshallen

Årets fremtidskonferansen startet i Bingsfosshallen med innledningsforedrag av den norsk-pakistanske skuespilleren Assad Siddique.  Han snakket om å følge sine drømmer, at det er viktig å tro på seg selv, og hvor mye man kan oppnå ved å behandle andre mennesker bra. En flott oppladning til kreative tanker!

Petter Skottland fra UE Akershus  informerte om dagens oppdrag og program. Elevene ble oppfordret til å tenke ut av boksen, og Skottland påpekte viktigheten av å ikke nøye seg med den første og beste ideen.

Skolemiljø som problemstilling

Problemstillingen på årets innovasjonscamp var følgende:
Hvordan kan skolemiljøet utvikles for å få frem positive holdninger til hverandre, og samtidig føre til et bedre læringsmiljø på Sørumsand vgs? Hvilke tiltak og løsninger kan fremme økt trivsel, holdninger og tilstedeværelse.

Jobbet på tvers av klasser og utdanningsprogram

Elevene jobbet i grupper på tvers av klasser og utdanningsprogram. Juryer kåret gruppevinnerne, i alt elleve grupper gikk videre til finalen. Finalistene presenterte sin ide i Bingsfosshallen for hele skolen før hovedjuryen kåret vinner av innovasjonscampen.

Vinneren ble SVGS-treats

Gruppe 12 vant med SVGS-treats, en app for å motivere elevene og for å utvikle det sosiale miljøet på skolen. Virkelig en løsning for fremtiden!